80 / 100

 Change language:

NT2 lessen voor medewerkers

De NT2 cursussen van De Taal Meester zijn er ook voor zakelijke klanten. Heeft uw bedrijf veel anderstaligen in dienst dan is het voor deze medewerkers van groot belang om de Nederlandse taal te begrijpen en te kunnen gebruiken.

 

NT2 Opleiding Zwolle

Doel van de zakelijke taaltraining

Als je de taal niet beheerst kan dat een behoorlijke barrière zijn bij het dagelijkse werk. Zelfs de simpelste handelingen moeten nu met handen en voeten worden aangeduid. Als de anderstalige medewerkers al wat basaal Nederlands zouden spreken zou het werk al behoorlijk vlotten. Bovendien kan je dan eerder en eenvoudiger een gesprekje met hem of haar aanknopen. Doel van de cursus is dan ook dat jouw buitenlandse medewerkers de taal zo leren spreken dat ze deel kunnen nemen aan een eenvoudig sociaal overleg. (Deelnemen aan het werkoverleg gebeurt vaak in het Engels. Dat komt zo nodig in een andere cursus aan bod.)

Voor wie is de taaltraining geschikt

De taalcursussen zijn afgestemd op buitenlandse werknemers die nog geen Nederlands spreken of schrijven. Mensen uit Polen, Oekraïne, Roemenië, Brazilë, of waar ook dan ook zijn allemaal gebaat bij zo’n cursus. Na de instap taalcursus kunnen ze aan een eenvoudig gesprek deelnemen bij het koffieapparaat of de personeelstafel.

Inhoud van de taaltraining

Wat houdt zo’n taalcursus voor beginners in? We stemmen de cursus af op de alledaagse praktijk van het werken. Het gaat vooral om de onderlinge omgang en het deelnemen aan de dagelijkse gesprekken. Daardoor word je ook eerder opgenomen in het team. Het is dus belangrijk dat buitenlandse werknemers kennis krijgen van Nederlandse omgangsvormen, samenleving en alledaagse uitdrukkingen. Denk aan het beschrijven van je woonomgeving en bekenden, korte zinnen begrijpen en het kennen van kernbegrippen als koffie, school of werkplek.

Nederlands voor beginners, A1 en A2

Wij bieden een aantal cursussen aan in opklimmend niveau bestemd voor anderstalige werknemers. De cursussen zijn afgestemd op het niveau Basisgebruiker (A1/A2: beginner). Uiteraard kunnen cursisten ook doorstromen naar een hoger taalniveau voor de beheersing van diverse vaardigheden: spreken, schrijven, luisteren & lezen. Op de site van De Taal Meester kun je nagaan wat de verschillende niveaus precies inhouden
https://de-taal-meester.nl/inburgeringscursus-nederlands-niveau-a1/

Dit is wat deelnemers aan de cursus basisgebruiker leren:

  • Taalniveau A1: basiskennis van de taal, bekende dagelijkse uitdrukkingen en eenvoudige zinnen.
  • Taalniveau A2: bekend met veelgebruikte uitdrukkingen en kan gesprekken voeren over alledaagse zaken.

Vormen van training

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw medewerkers beter met elkaar omgaan kun je het beste kiezen voor een in company cursus Nederlands voor beginners. Daarbij volgen alle anderstalige werknemers uit jouw bedrijf de instapcursus op weg naar het niveau van zelfredzaamheid in het Nederlands. Het volgen van de cursus draagt al bij aan een beter onderling contact en naarmate ze verder komen in de beheersing van het Nederlands des te meer voelen ze zich thuis in jouw bedrijf. Desgewenst kunnen ze daarna de cursus Nederlands voor beginners niveau A2 volgen.

Meer informatie

Wil je meer weten wat zo’n taalcursus voor buitenlandse werknemers in jouw bedrijf kan betekenen, wat het precies inhoudt en wat het kost, neem dan contact op met De Taal Meester via het contactformulier of bel eenvoudig +31 6 – 53 30 45 83.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!