17 / 100

Vragen omtrent de Cursus Nederlands NT2

Vragen over De Taal Meester en de cursus Nederlands NT2

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de het cursuscentrum van De Taal Meester en de cursussen die wij geven. Staat je vraag er niet bij? Neem dan a.u.b. contact op met onze klantenservice via: 06 – 53 30 45 83 of via herman@de-taal-meester.nl.

Wat leer je op een Cursus Nederlands?

Je leert basiskennis van de Nederlandse taal waardoor je instaat bent, eenvoudiger communicatie te voeren. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen, het opzoeken van reisinformatie, een gesprek met een arts en ook het doen van sollicitaties. Het volgen van Nederlands en buitenlands nieuwe via Nederlandse kranten, televisie en websites.

Wat is jouw doel met een cursus Nederlands?

A: Basisvaardigheid, zoals hierboven genoemd
B: Voldoende kennis voor het doen van het inburgeringsexamen
C: Vervolg studie voor het bereiken van het Staats Examen Programma I (Niveau Mibbelbaar Beroeps Onderwijs)
D: Vervolg studie voor het bereiken van het Staats Examen Programma II (Niveau Hoger Beroeps Onderwijs/VWO), mogelijkheid voor universitaire vervolg studie.

Waar volg ik de cursus Nederlands Zwolle?

In het cursus Nederlands Zwolle les-centrum (klik hier voor het adres) of op locatie. Sommige trajecten zijn online mogelijk.

Wie geeft de lessen van de cursus Nederlands?

Dat is Herman Hage, ervaren leerkracht, 30 jaar NT2.

Hoelang duurt een cursus Nederlands?

Afhankelijk van inzet en mogelijkheden. Doorgaans wordt niveau A2 binnen vier maanden behaald op basis van twee lessen per week. De omvang van een les is twee uur.

Voor wie is de cursus Nederlands?

Voor anderstaligen die willen werken of werkzaam zijn in Nederland of een relatie hebben met een Nederlander of Nederlandse. Daarnaast is deze cursus ook zeer geschikt voor Nederlandstaligen die de Nederlandse taal willen verbeteren.

Wat betekend NT2?

Nederlands als tweede taal. De moedertaal wordt als eerste taal beschouwd.

Wat zijn de verschillende niveaus van de cursus Nederlands?

De niveaus zijn overeenkomstig het raamwerk NT2. Volgens het Common European Framework of References (CEF) zoals dat geldt voor alle westerse talen.

Startniveau: A0
Je kunt jezelf voorstellen, zeggen waar je woont, hoe oud je bent en iets over je familie zeggen.

Basisgebruiker: A1 en A2
A1: Je kent de belangrijkste zaken om jezelf en je familie te redden in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld de kloktijden benoemen en een woning zoeken. Je kunt mensen begroeten en jezelf voorstellen. Bekijk hier de cursus Nederlands A1
A2: Je kunt korte, eenvoudige teksten begrijpen zoals een advertentie of menu. Je kunt reizen met het openbaar vervoer, boodschappen doen en de huisarts bezoeken. Je begrijpt de Nederlandse cultuur en de geografische indeling. Je kunt dus wonen, werken en leven in Nederland, zonder dat de taal een obstakel is. Bekijk hier de cursus Nederlands A2

Onafhankelijk gebruiker: B1 en B2
B1: Je begrijpt de meeste dagelijkse teksten uit de krant, van de tv of op je werk.  Je kunt zonder problemen deelnemen aan het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), bijv. aan een ROC. Kennis van Nederland en de Nederlandse samenleving (KNS). Bekijk hier de cursus Nederlands B1
B2: Je begrijpt de meeste dagelijkse teksten uit de krant, van de tv of op je werk.  Je kunt zonder problemen deelnemen aan het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), bijv. aan een ROC. Kennis van Nederland en de Nederlandse samenleving (KNS). Door het volgen van de deelcursus Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) leer je sollicitatiegesprekken te voeren, het maken van een CV en het samenstellen van een portfolio. Bekijk hier de cursus Nederlands B2

Voor wie zijn de verschillende niveaus?

Voor lager, middelbaar en hoger geschoolden.

Wat kan ik na de cursus Nederlands?

Je kunt je vrij en onafhankelijk bewegen in Nederland. De taal vormt geen barrière meer.

Wie betaalt mijn cursus Nederlands?

Vaak wordt de cursus betaalt door de werkgever. Soms moeten de kosten uit eigen middelen voldaan worden.

Kan ik een Cursus Nederlands via mijn werkgever volgen?

In overleg met de werkgever zijn er zeker mogelijkheden en kan groepsonderwijs georganiseerd worden.

Hoe houd ik mijn Nederlands op peil na de cursus?

Door veel contacten te onderhouden met Nederlanders. Door de Nederlandse taal te spreken, boeken te lezen en Nederlandse kranten en websites te lezen.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!