84 / 100

Oefenen op NT2taalmenu.nl helpt

Je wilt de Nederlandse taal leren. Voor inburgering of het NT2 staatsexamen. Je wilt hier wonen en werken. Maar waar begin je? Wat is de beste manier om de Nederlandse taal te leren op jouw niveau? De Taal Meester (www.de-taal-meester.nl) kan je daarbij helpen.

nt2taalmenu

Lastig zoeken naar NT2 taalcursus

Misschien vind je het lastig om de goede taalcursus te vinden. Je hebt wel gezocht op internet maar niets gevonden wat past bij jouw niveau. Of je snapte niet hoe het werkte. Daardoor wacht je maar steeds met het starten van een cursus. Misschien ben je al gestopt met zoeken. Dat is niet goed want zo raak je nooit thuis in Nederland. Je moet de taal leren. Je moet wel doorgaan. Maar waar begin je?

Waar vind je de goede NT2 taalcursus?

Je kunt op allerlei plaatsen zoeken naar de taalcursus die bij jou past.

  1. Je kunt naar de bibliotheek gaan in jouw dorp of stad. Daar zitten mensen die je kunnen helpen. Zij kunnen voor je uitzoeken welke cursus het beste bij jou past. Je volgt de cursus in de bibliotheek. Je spreekt elke week met je taalcoach: een man of een vrouw die jou helpt bij het leren van de Nederlandse taal. Dit is een goede manier om de Nederlandse taal te leren.
  2. Je kunt naar een school gaan waar taalcursussen worden gegeven. Je kunt daarvoor terecht op Windesheim in Zwolle. De kosten zijn aanzienlijk en je hebt je aan het lesrooster te houden. Daarnaast volg je de lessen klassikaal en krijg je geen persoonlijke begeleiding. Dit kan er voor zorgen dat de Nederlandse taal leren een grote uitdaging blijft.

Eerst oefenen en dan kiezen

Er zijn allerlei taalcursussen die je kunt volgen. Maar hoe weet je nou of die het beste bij jou past? De Taal Meester kan je daarbij helpen. Maar je kunt het ook eerst zelf proberen. Je moet weten of de cursus op jouw niveau zit. Of je er genoeg leert of dat het te gemakkelijk of juist te moeilijk is. Het zou mooi zijn als je voordat je kiest alvast wat oefeningen kunt doen. Dan kun je zien hoe goed je al bent en op welk niveau je zit. Op die manier kun je gemakkelijker een cursus kiezen die bij jou past. Dus eerst oefenen en uitproberen. En daarna een cursus kiezen. Maar waar vind je zulke oefeningen?

Oefenen op www.NT2Taalmenu.nl

Misschien vind je het lastig om naar de bibliotheek te gaan of naar een school. Dan kun je beter eerst zelf thuis gaan oefenen. Dat kan heel goed met een cursus op je computer zoals  NT2Taalmenu.nl. Je ziet dat je hier kunt beginnen op je eigen niveau: A1 als je nog bijna geen Nederlands kunt lezen of spreken. En oefeningen voor als je al wat verder bent. Kies een oefening en probeer hem uit. Als je de oefeningen doet weet je ongeveer wat je kunt, wat gemakkelijk is of nog te moeilijk. Zo weet je welke taalcursus bij jou past.

Hulp bij het bepalen van het taalniveau?

Weet je nog niet goed wat je wilt of op welk niveau je zit? Neem dan contact op met De Taal Meester Herman Hage. Je kunt ook een mail sturen (in je eigen taal) naar herman@de-taal-meester.nl. Zo kom je in contact met Herman Hage. Hij geeft lessen aan buitenlanders die nog geen woord Nederlands spreken en begeleidt ze in het leren spreken en luisteren, lezen en schrijven. Je doet samen oefeningen en zo leer je de Nederlandse taal. Daarna kun je verder met de inburgering of het staatsexamen. Met De Taal Meester Herman leer je binnen enkele maanden de Nederlandse taal.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!