81 / 100

Wat leer je op een NT2 school?

Je wilt de Nederlandse taal leren. Dat kan op verschillende manieren. Les krijgen op een taalschool is er een van. Maar wat doen ze daar precies? Hoe leer je de Nederlandse taal op zo’n NT2 school? Leer je die dingen die jij wilt leren? En past de manier van werken bij jou? Of kun je beter een andere vorm van onderwijs kiezen? Die vragen beantwoorden we in dit blog.

 

nt2 school

Hoe moet ik kiezen?

Inburgeren, werken in een bedrijf, een boek kunnen lezen of een gesprek kunnen voeren. Je kunt de Nederlandse taal om allerlei redenen willen leren. En er zijn veel aanbieders en veel mogelijkheden om de taal te leren. Maar welke past het beste bij jou en jouw doelen? Hoe kies je uit alle manieren die er zijn om de Nederlandse taal te leren de manier die het beste bij jou past? Het kost je veel tijd om dat allemaal uit te zoeken. Hoe pak je dat nou goed aan? Neem daarvoor de volgende stappen.

Stap 1: Wat wil je leren op een NT2 school?

De eerste stap is vaststellen wat je wilt bereiken. Benoem dat doel voor jezelf. Pas als je dat weet kun je gericht zoeken. Wil je inburgeren of wil je staatsexamen NT2 doen? En op welk niveau? Wil jij je verstaanbaar maken in je sociale of werkomgeving of wil je gaan studeren? Bedenk eerst je doel. Want voor elk doel is er een aparte opleiding en leermethode.

Stap 2: Hoe wil je leren?

De tweede stap is dat je bedenkt hoe je wilt leren. Op welke manier leer jij het liefst:

  • met een persoonlijke begeleider,
  • alleen,
  • online,
  • met een leraar en andere cursisten in een lokaal,
  • snel: bijvoorbeeld binnen 1 week klaar,
  • langer: mag bijvoorbeeld wel een paar maanden duren.

Misschien heb je nog andere wensen. Noteer die voor jezelf. Hoe beter je weet hoe je wilt leren, hoe makkelijker de volgende stap is.

Stap 3: Kies een NT2 school

En dit is stap 3: als je weet met welk doel en hoe je wilt leren kun je gericht op zoek gaan naar een NT2 school die bij jou past. Er is ruime keus. Zoek op internet naar NT2 school en je vindt veel mogelijkheden. Kies de school die jou het beste lijkt. Kijk vooral bij de lesmethoden, of er ervaren leraren zijn en wat de reacties zijn van cursisten.

Lastig kiezen?

Vind je het lastig om de jusite NT2school te kiezen? Neem dan contact op met De Taal Meester. Bij De Taal Meester kun je kiezen uit verschillende manieren van lesgeven. Stel je vragen en we overleggen welke mogelijkheden bij jou passen: wat en hoe je wilt leren en tot welk niveau. Bij elke manier geldt: jouw wens staat voorop. Jouw doel is het belangrijkste en daar zoeken wij samen een passend programma bij. Wij hebben alles in huis om ook jou naar een volgend niveau te brengen. Of je nou bij nul begint of al verder bent.

Waarom De Taal Meester?

Waarom zou je kiezen voor De Taal Meester? De Taal Meester heeft veel ervaring (35 jaar). We hebben persoonlijk contact. We overleggen vooraf met jou over je doelen en wensen. Als we die helder hebben kiezen we samen een programma, groepering en tempo dat bij jou past. Samen bepalen we zo wat voor jou de beste manier is om snel de Nederlandse taal op het door jou gewenste niveau te krijgen.

Bel gerust voor een vrijblijvend advies. Of meld je aan voor een van onze cursussen. Neem contact op met De Taal Meester

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!