89 / 100
Taaltraining-Nederlands

Waaruit bestaat een taaltraining Nederlands

Tijdens onze zakelijke taaltraining Nederlands leer je de basis van de taal, zoals grammatica, woordenschat, uitspraak en zinsopbouw. Je krijgt oefening in het lezen, schrijven, luisteren en spreken van Nederlands. Ook kun je leren hoe je jezelf kunt uitdrukken in verschillende situaties, zoals bij het geven van aanwijzingen, het beschrijven van afbeeldingen of het voeren van een gesprek.

Niveau Taaltraining Nederlands

Afhankelijk van je niveau kan de taaltraining Nederlands specifieke onderwerpen behandelen, zoals de regels voor de vervoeging van werkwoorden, het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden of idiomen. Ook zal er aandacht zijn voor culturele aspecten van Nederland, zoals gebruiken, tradities en bekende Nederlandse personen en plaatsen.

Bij een taaltraining Nederlands is het belangrijk dat de lesstof afgestemd is op je niveau en dat je voldoende oefening krijgt om de taal in de praktijk toe te passen. Er wordt gebruik gemaakt van oefenmateriaal, zoals oefenboeken, audiobestanden en online oefeningen.

De duur van de training kan variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van het doel van de training en je eigen taalniveau.

Is een Taaltraining Nederlands noodzakelijk?

Of het beheersen van de Nederlandse taal een vereiste is om in Nederland te werken, hangt af van de baan die je zoekt. Voor sommige banen is een goede beheersing van de Nederlandse taal onontbeerlijk, zoals bijvoorbeeld voor een functie waarbij je veel met klanten of andere Nederlanders moet communiceren. Andere banen vereisen geen specifieke taalvaardigheid, zoals bijvoorbeeld bij administratieve of technische banen.

Beheersing Nederlands op de werkvloer

In de meeste gevallen is een goede beheersing van de Nederlandse taal wel aan te raden, aangezien het vaak de voertaal is in Nederland en het je in staat stelt om beter te communiceren met collega’s en andere mensen met wie je in contact komt. Sommige bedrijven zullen zelfs een Nederlandse taaltest afnemen tijdens het sollicitatieproces om er zeker van te zijn dat sollicitanten voldoende taalvaardigheid hebben voor de functie.

Er zijn ook vacatures waarmee een goede beheersing van Nederlandse taal niet noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor vacatures met een multiculturele omgeving waar andere talen ook worden gesproken.

Als je de Nederlandse taal nog aan het leren bent, en op zoek bent naar werk, kun je ook kiezen voor een taaltraining Nederlands om je vaardigheden te verbeteren.

De Taal Meester

De Taal Meester is gespecialiseerd in Nederlandse taallessen voor arbeidsmigranten. Die lessen bieden een goede basis waarmee de medewerkers zich in het bedrijf prima kunnen redden. Uiteraard krijgen ze ook les in de Nederlandse cultuur zodat ze zich ook in een groep beter kunnen bewegen en zich eerder kunnen aanpassen aan de gewoonten in ons land.

De Taal Meester geeft les aan kleine groepen maar ook aan individuen. Dit kan op locatie bij jouw in het bedrijf maar je medewerkers zijn ook welkom bij ons taalcentrum in Zwolle. Neem contact op met Herman Hage voor de mogelijkheden.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!