77 / 100
nederlandse-les

Nederlands leren op HBO- of academisch niveau?

Haal je NT2 B2 cursus in Zwolle

Je bent al een poosje in Nederland ingeburgerd. Je beheerst de Nederlandse taal al behoorlijk goed. Maar je wil verder in je werk, verder in je ontwikkeling hier in Nederland. Daarom wil je de taal nog beter leren beheersen. Het liefst op HBO- of academisch niveau. Maar weet je wel zeker dat je de taal daarvoor voldoende beheerst? Is je instapniveau op orde?

Beginniveau vereist

Als je de Nederlandse taal wilt leren beheersen op HBO- of academisch niveau dan gelden daar wel beginvereisten voor. Je kunt pas meedoen met zo’n opleiding als je minimaal taalniveau B2 beheerst. En als je dat niveau niet kunt aantonen, kun je je dus niet inschrijven. Dat gooit wellicht je planning in de war. En je zit niet op zo’n vertraging te wachten. Wat nu?

Particuliere opleiding als oplossing

Er is een oplossing voor dit probleem: je kunt aankloppen bij een particuliere NT2 B2 opleiding. Die kan jou maatwerk bieden en ervoor zorgen dat je op het vereiste instapniveau komt. Maatwerk wil zeggen dat je kunt beginnen op jouw tijd en dat je je eigen tempo kunt volgen. Bovendien zijn de kosten vaak lager.

Waar moet je op letten als je een particuliere opleiding kiest? Ga vooraf goed na

  • Of de cursus goed genoeg is. Leidt de cursus inderdaad op voor het niveau dat jij wilt halen? Je wilt immers op het vereiste instapniveau komen voor jouw vervolgopleiding op HBO- of academisch niveau?
  • Of de manier van werken je aanspreekt. Hoe wordt de cursus gegeven: alles online of schriftelijk, met een persoonlijke begeleiding of in een groep. Kijk goed wat bij je past.
  • Of je kunt versnellen. Kun je de cursus in je eigen tempo volgen of moet je steeds wachten op de traagste cursist?
  • Of je tussentijdse toetsen kunt doen. Met tussentijdse toetsen kun je aantonen hoever je bent. Daardoor weet je of je het niveau van de cursus aankunt en of je goede vorderingen maakt.
  • Of de locatie in de buurt is. Als er persoonlijke begeleiding is of als je werkt in een groep is het handig dat je niet al te lang hoeft te reizen voor je cursus. Een cursus dichtbij huis scheelt tijd en kosten.
  • Wat de kosten zijn. Particuliere opleidingen hanteren hun eigen tarieven. Kijk goed of je niet te veel betaalt. En kijk ook goed wat er bij de cursusprijs is inbegrepen: cursusmateriaal, kosten voor toetsen, etc.

De Taal Meester

De Taal Meester is een particulier instituut met jarenlange ervaring. Wij bieden ook het niveau B2-C1 aan. Bij ons krijg je persoonlijke begeleiding en je kun leren in je eigen tempo. Wil je doorleren maar is je niveau momenteel nog te laag dan helpen wij je om op het juiste niveau te komen. En als je eenmaal het NT2 B2 -C1 staatsexamen hebt ben je toelaatbaar op het hoger onderwijs.

Ben je geïnteresseerd in een taalcursus NT2 B2-C1 bij De Taal Meester? Herman Hage van De Taal Meester geeft al sinds jaar en dag taalcursussen Nederlands aan anderstaligen in Zwolle en Heerde. Wil jij de Nederlandse taal goed, snel en met plezier leren? Vraag dan nu een gratis proefles aan!

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!