76 / 100
Nederlands-leren-zwolle

Nederlands leren Zwolle

Je wilt Nederlands leren in Zwolle. Je werkt of woont sinds kort of al iets langer in Nederland. En je merkt dat het steeds lastiger wordt om hier je plek te vinden. Je weet niet wat je moet zeggen en je weet niet wat anderen bedoelen. Je kunt in een isolement raken. Je wilt zo snel als kan de Nederlandse taal leren. Maar waar en hoe?

Meedoen moeilijk

Wil je echt meedoen in je dorp of stad dan moet je eigenlijk zo snel als kan de Nederlandse taal leren. Want je ontdekt steeds meer dat je met je eigen taal niet goed kunt deelnemen aan de Nederlandse samenleving. Dat merk je als je brieven of mails krijgt van de overheid: wat willen ze precies? En wat als ik het niet begrijp? En wat als ik niet doe wat in die brief staat? Mis ik dan geld of krijg ik een boete?

Je merkt het ook in de buurt. Groeten gaat nog net maar een praatje maken met de buren of met ouders bij de school is al ingewikkeld. Een gesprek met een leraar is al helemaal onmogelijk en daardoor weet je niet precies hoe het er met je kind voorstaat. En een simpel verkeersbord over een wegafzetting een veranderde situatie begrijp je ook al niet en dat kan best lastig of zelfs gevaarlijk zijn.

Verplicht Nederlands leren Zwolle

Je voelt je alleen terwijl je zo graag mee wilt doen met die anderen. Je merkt aan alles dat je zo snel en goed mogelijk de Nederlandse taal moet leren. Dan kun je meedoen met je buren, dan kun je je plek vinden in je dorp, op je werk of bij de school van je kinderen. Dan kun je goed reageren op brieven en mails van de gemeente of de overheid. Dan kun je bij dat bedrijf werken of je staatsexamen doen. Maar waar vind je een cursus die bij jou past, dichtbij huis en op jouw niveau?

Moeilijk te vinden

Het is nog best lastig om een goede cursus Nederlands te kiezen die bij jou past. Ja, als je op internet kijkt is er aanbod genoeg maar is die cursus ook echt goed? Leert die jou in korte tijd de Nederlandse taal? Haal je dan het examen of ben je goed genoeg voor die baan? En is die niet te duur? En je wilt ook een goede leraar die jou kent en met je overlegt. Iemand die jou persoonlijk begeleidt en begrip heeft voor jouw situatie.

Wat is een goede cursus?

Je bent op zoek naar een goede cursus om de Nederlandse taal te leren. Waar moet je dan op letten?

Een goede cursus herken je zo:

 • Je werkt in kleine groepen.
 • De leraar kent jou persoonlijk en weet van jouw situatie.
 • Er is persoonlijk contact en niet alles is alleen maar online.
 • Je kunt kiezen uit verschillende niveaus die passen bij wat jij wilt.
 • Er zijn duidelijke doelen.
 • Je kunt zien hoe lang een cursus duurt.
 • De cursus is bij jou in de buurt.
 • Je kunt zien wat de kosten zijn zodat je nooit teveel betaalt.


De Taal Meester

De Taal Meester geeft ook 1-op-1 of 1-op-2 taallessen aan buitenlanders die de Nederlandse taal willen leren. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten of strippenkaarten. Vooraf doen we een test om te bekijken hoe veel tijd je nodig bent om de taal te leren. Je betaalt minder dan de gewone marktprijs omdat we geen dure schoolgebouwen hebben. Je krijgt les van een ervaren docent met meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs.

Neem eenvoudig contact op

Je vindt De Taal Meester in Zwolle. Ons gebouw is gemakkelijk te bereiken met de fiets, auto of het openbaar vervoer. Parkeren is geen probleem. Bel of mail voor een afspraak en kom langs. Dan weet je snel of je aan de slag kunt met het leren van de Nederlandse taal.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

 • Wil jij de Nederlandse taal leren?
 • Wil jij flexibele lestijden?
 • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!