82 / 100
nederlandse-les

Staatsexamen Nederlands als tweede taal

Wil jij staatsexamen Nederlands als tweede taal doen (NT2)? Dan wil jij je natuurlijk goed voorbereiden.

Met het staatsexamen en het daarbij horende diploma op zak laat jij zien dat je klaar bent om in Nederland te gaan wonen en werken. Het is daarom een belangrijk onderdeel van je inburgering.

Je moet jezelf natuurlijk zo goed mogelijk op het nt2 examen voorbereiden, maar hoe doe je dat het beste?

Hoe goed spreek je de Nederlandse taal

Wellicht ben jij al enige tijd bezig met het leren van de Nederlandse taal. Of misschien spreek je nog geen woord Nederlands! Het examen is voor iedereen gelijk. Uiteraard zijn er wel verschillende niveaus. Zo bestaan er de examens NT2 B1 en NT2 B2. Voor mensen die Nederlands als tweede taal willen leren en hoger of academisch onderwijs willen volgen in Nederland, is er ook nog NT2 C1.

Waar bestaat het staatsexamen Nederlands als tweede taal uit?

Het Staatsexamen bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven. Voor ieder onderdeel zijn er voor beide niveaus eisen, waarbij sommige eisen voor beide niveaus gelijk zijn. Op de site van de overheid kun je alle onderdelen vinden die je moet leren. Ook vind je er handige video’s, die je precies vertellen wat je moet leren

Hoe bereid je je voor op het staatsexamen

Er zijn veel methodes om je voor te bereiden op het staatsexamen NT2. Je kunt online een training volgen, je kunt een Nederlands als tweede taal boek kopen en het jezelf aanleren maar veel mensen geven de voorkeur aan een taalcursus. Tijdens een cursus Nederlands als tweede taal kan de taaldocent jouw zwakke punten vinden en die extra aandacht geven. Op die manier ga je goed voorbereid en met een gerust hart het staatsexamen in!

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste methode? Een goede taaldocent weet precies hoe het examen Nederlands als tweede taal eruit ziet en zal zijn best doen om jou zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden. Zit jij tijdens de lessen in een klas of volg je het online? Dat maakt een groot verschil. Helaas zijn veel klassen momenteel dicht en sinds corona zijn de meeste taallessen verschoven naar online.

Één op één taallessen voor Staatsexamen NT2

Je staatsexamen NT2 uitslag van het examen moet natuurlijk positief zijn! De Taal Meester is een zelfstandig taalcentrum en geeft gelukkig nog steeds één op één lessen bij ons op kantoor. Dus wil je je goed voorbereiden op het staatsexamen Nederlands als tweede taal? Zorg dan dat je één op één lessen volgt bij een docent die precies weet hoe de cursus eruit ziet.

Gratis proberen bij De Taal Meester! Meld je nu aan voor een gratis proefles van 2 uur. Je kunt als proefles ook de Nederlands als tweede taal online gratis les krijgen, dat bespaard je een ritje naar onze locatie. De proeflessen, online of op locatie zijn geheel vrijblijvend. Onder de knop ‘tarieven’ vind je de kosten van de gehele cursus.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!