77 / 100
inburgeringscursus a1 2021

Onduidelijkheid inburgering a1 2021

Iedereen die van plan is om naar Nederland te immigreren is verplicht om een inburgeringscursus te doen. Zoals je aan de naam kunt zien is een inburgeringscursus bedoeld ter bevordering van je inburgering in de samenleving. Nu is het wel zo dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het cursusprogramma inburgering a1 2021. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we besloten om het een en ander omtrent de inburgering a1 2021 cursus voor jou op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan!

Doel van de inburgeringscursus

Mensen die van plan zijn om in Nederland te komen wonen zijn dus verplicht om een cursus af te nemen die dient ter bevordering van de integratie in de samenleving. De inburgeringscursus leert je dan ook hoe het Nederlandse leven eruit ziet en welke waarden en normen er van toepassing zijn in onze samenleving. Dit houdt concreet in dat er wordt geleerd hoe je je zou moeten gedragen in onze samenleving en wat er ‘normaal’ is. De cursus die hiervoor wordt afgenomen wordt ook wel de zogeheten inburgering a1 2021 cursus genoemd.

Onderdelen van de cursus

De inburgering a1 2021 cursus bestaat uit een aantal verschillende onderdelen. Deze onderdelen zien op bepaalde aspecten van het Nederlandse leven en van onze onderliggende cultuur. Om je goed op weg te helpen hebben we hieronder de zes verschillende onderdelen onder elkaar gezet.

  • Schrijfvaardigheid – dit onderdeel ziet op je vermogen om een tekst te schrijven in het Nederlands. Tijdens de cursus wordt er vaak gevraagd om een stukje te schrijven aan de hand van een casus. Zo kan je de opdracht krijgen om een korte brief te schrijven.
  • Leesvaardigheid – dit onderdeel ziet op je vermogen om goed te kunnen lezen. Het onderdeel houdt vaak in dat er zowel multiple choice als open vragen dienen te worden beantwoord aan de hand van een bepaald stukje tekst. Je krijgt les over hoe je een tekst op de juiste manier moet lezen.
  • Spreekvaardigheid – tijdens dit onderdeel ga je een kort gesprekje aan met de examinator. Het doel is om jezelf kenbaar te maken en om ervoor te zorgen dat mensen je goed kunnen volgen. Wat er verteld moet worden is pas op de dag van de cursus duidelijk.
  • Luistervaardigheid – dit onderdeel duidt op je vermogen om te kunnen luisteren. Vaak zal je aan de hand van een gesprek vragen moeten beantwoorden over wat er precies gezegd is. Dit onderdeel is uiteraard nauw verbonden met het onderdeel Spreekvaardigheid.
  • Kennis Nederlandse Maatschappij – met dit onderdeel leer je meer over de Nederlandse cultuur en over de onderliggende normen en waarden. Zo leer je bijvoorbeeld hoe er tegen homoseksualiteit aan wordt gekeken, hoe mensen met elkaar omgaan of wat de juiste beleefdheidsregels zijn. Deze kennis is van belang voor een succesvolle integratie.
  • Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt – dit laatste onderdeel ziet op het aanleren van vaardigheden voor het krijgen van een baan. Tijdens de cursus leer je waar je moet zijn om een baan te vinden en wat je kunt doen om jouw kansen zo goed mogelijk te maken. Zo leer je bijvoorbeeld ook hoe je kunt solliciteren op een baan en hoe je een CV moet opstellen.

Deze onderdelen samen zijn van belang voor het aanleren van de kennis die nodig is om te kunnen slagen voor het inburgeringsexamen. Dit inburgeringsexamen dient te worden voldaan door mensen die verplicht zijn om een inburgeringscursus te volgen. Dit is dan ook de reden dat de inhoud van de inburgering a1 2021 je alles leert over dit toekomstige examen.

Wie moet de inburgeringscursus volgen?

Sommige nieuwkomers, in het Nederlands ook wel ‘verplichte inburgeraars’ genoemd, moeten binnen 3 jaar de inburgeringscursus afronden. Deze regel geldt voor de meeste vluchtelingen, maar ook voor sommige immigranten van buiten de EU.

Vrijwillige inburgeraars

Daarnaast is er ook een categorie ‘vrijwillige inburgeraars’; mensen die er vrijwillig voor kiezen om het inburgeringstraject te volgen. Dit kan bijvoorbeeld zijn om dat ze een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd willen aanvragen.

Meer informatie over de plicht om een inburgering a1 2021 cursus te volgen kan eenvoudig terug worden gevonden op de site van de Rijksoverheid zelf.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!