76 / 100
Inburgering examen oefenen: spreekvaardigheid

Inburgering examen oefenen spreekvaardigheid

Een belangrijk onderdeel van het inburgeringsexamen is spreekvaardigheid. Dit is tegelijkertijd ook een van de moeilijkere gedeeltes om te oefenen. Vandaar dat het ook belangrijk is om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Net als voor ieder ander examen, is het dan het idee dat je gaat oefenen. Hoe vaker je namelijk oefent, hoe beter je erin wordt. Zeker wanneer er sprake is van de juiste oefenstof. De kans dat je dan slaagt voor je inburgeringsexamen, is maximaal.

Bij De Taal Meester helpen we studenten met het inburgering examen oefenen op spreekvaardigheid. Daarbij richten we ons specifiek op 4 verschillende examens, namelijk:

Waarom inburgering examen oefenen op spreekvaardigheid?

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen het inburgering examen te oefenen op spreekvaardigheid. In principe zijn dit de meest voor de hand liggende:

  • Hoge moeilijkheidsgraad: Een taal ook echt leren spreken, is het moeilijkste onderdeel. Over het algemeen vinden mensen het een stuk makkelijker om woordjes te leren. Vervolgens is het verstaan van een taal de volgende stap.De laatste stap is dan om het ook daadwerkelijk zelf te leren spreken. Om te kiezen voor de juiste uitspraak. En om tegelijkertijd ook de juiste woorden te kiezen om uit te spreken. Hier rolt uiteindelijk dan een goede spreekvaardigheid uit.
  • Lastig online te trainen: Daarbij is een inburgering examen oefenen op spreekvaardigheid bijzonder lastig online te doen. Het is in principe nodig om heel duidelijk te kunnen verstaan wat iemand zegt. En hoe die persoon het zegt.Daarvoor moeten hele specifieke systemen opgezet worden om dit voor elkaar te krijgen. Bij De Taal Meester hebben we hier reeds een ruime ervaring in opgebouwd. We weten daardoor als geen ander hoe we de spreekvaardigheid van de Nederlandse Taal op een effectieve manier overbrengen.
  • Veel herhaling nodig: Een gedeelte hiervan komt neer op het veel herhalen van de oefenstof. Om echt goed een taal te leren spreken, moet je het vaak doen. Je leert dan steeds beter met bepaalde details om te gaan. Hierdoor werk je kleine foutjes er langzaam maar zeker uit. Bovendien word je dan alsmaar beter in de dingen die wel al snel goed gaan. De kwaliteit van jouw spreekvaardigheid als geheel gaat omhoog.

inburgering examen oefenen spreekvaardigheid

Inburgering examen oefenen spreekvaardigheid bij De Taal Meester

Zoals gezegd hebben we bij De Taal Meester dus een ruime ervaring in het inburgering examen oefenen opgebouwd. Wij hebben er specifiek voor gekozen om ons echt te specialiseren. Om op ieder gebied het maximale uit onze cursisten te halen.

Zo zorgen we niet alleen voor het juiste lezen, schrijven en begrijpen, maar besteden we ook meer dan voldoende aandacht aan spreekvaardigheid. Hierdoor ben jij uiteindelijk in staat om het inburgeringsexamen tot een goed einde te brengen.

Wil je dus jouw spreekvaardigheid significant verbeteren? En wil je jouw kansen op slagen voor het inburgeringsexamen maximaliseren? Wacht dan niet langer dan nodig is en schrijf je nu in voor onze cursus bij De Taal Meester. Voor je het weet, heb je jouw examen gehaald!

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!