65 / 100
inburgering examen oefenen leesvaardigheid

Inburgering examen: oefenen van de leesvaardigheid

Woon je sinds kort in Nederland of wil je binnenkort in ons land komen wonen? Dan is het afronden van een inburgering examen een goede start. Dat betekent het oefenen van de leesvaardigheid, het schrijven én spreken van de Nederlandse taal.

Lees ook het artikel: Inburgering examen oefenen spreekvaardigheid

Misschien heb je de eerste stappen al gemaakt. Hoewel je jezelf al redelijk verstaanbaar kunt maken, is begrijpend lezen nog een obstakel. Voor het succesvol kunnen afronden van een inburgering examen, is het oefenen van de leesvaardigheid dus van groot belang.

Denk maar eens aan het begrijpen van een doktersrecept of een boodschappenlijstje.

De Taal Meester helpt je daarbij. Als kleinschalig talencentrum bieden wij maatwerk taalcursussen voor buitenlanders die de Nederlandse taal willen lezen, begrijpen, spreken én schrijven. Je begint goed voorbereid aan het aankomende inburgering examen. Door het oefenen van de leesvaardigheid vormt de Nederlandse geen barrière meer voor jou.

Inburgeren: waarom is het lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse taal zo belangrijk?

Als je voor jouw werk of opleiding naar Nederland verhuist, krijg je te maken met allerlei obstakels. Zoals bijvoorbeeld de cultuur én de taal. Het volgen van een inburgeringscursus en examen ligt voor de hand. Maar hoe kun je de leesvaardigheid oefenen en verbeteren? Inburgeren gaat nou eenmaal niet wanneer je de Nederlandse taal niet goed kunt lezen, schrijven of spreken. Sterker nog, dit kan je flink belemmeren in jouw (sociale) ontwikkeling.

Zelf de leesvaardigheid oefenen met online oefeningen geeft niet het resultaat dat je voor ogen hebt. Logisch, want iedereen leert immers op zijn of haar eigen manier. Daarnaast weet je misschien niet wat de exacte eisen zijn van het inburgeringsexamen. Jezelf zonder begeleiding voorbereiden op het examen is dan ook geen aanrader. Het neemt veel van jouw kostbare tijd in beslag terwijl je niet zeker weet of wat je doet effectief en correct is.

Nederlands leren lezen: zo ziet de taalcursus Nederlands van De Taal Meester eruit

Als je Nederlands goed wilt leren spreken, schrijven en lezen geldt er één sleutelwoord; oefenen onder de juiste begeleiding. Zeker wanneer jij inburgering examen wilt doen is het oefenen van de leesvaardigheid belangrijk. Elke taalcursus wordt door ons op maat gemaakt. De Taal Meester biedt taalcursussen op elk niveau. Dus ook als je nog niet zo lang in Nederland woont en inburgering examen wilt doen kun je een taalcursus volgen.

Je verbetert de leesvaardigheid van de Nederlandse taal, maar kunt jezelf ook voorstellen, andere mensen begroeten én vragen beantwoorden. Onze taalcursus voor buitenlanders voorziet je van de persoonlijke begeleiding die je nodig hebt. Natuurlijk afgestemd op jouw leertempo, wensen en behoeften. Met tussentijdse toetsen testen we of je klaar bent voor het inburgering examen, of dat het oefenen van de leesvaardigheid meer aandacht vereist.

Waarom de leesvaardigheid oefenen bij talencentrum De Taal Meester?

Wil jij niet langer wachten met het kunnen beheersen van de Nederlandse taal? Wil jij jezelf verstaanbaar maken op je werk of school en écht kunnen begrijpen wat je leest? De Taal Meester is een kleinschalig talencentrum voor taalcursussen op ieder niveau.

Daarbij maakt het niet uit of je pas net in Nederland woont of hier al wat langer verblijft. Met ruim 30 jaar ervaring in het vak én passie voor de Nederlandse taal, zorgen we ervoor dat jij goed wordt voorbereid op het inburgering examen door het oefenen van de leesvaardigheid.

Schrijf je daarom vandaag nog in voor een gratis proefles van 2 uur door het downloaden van onze prijslijst. Je profiteert van flexibele lestijden. Jouw Nederlandse leesvaardigheid verbeteren voor een inburgering examen kan bij ons op verschillende manieren. In kleine groepen, klassikaal of één op één. Je bent altijd zeker van persoonlijke aandacht.

Ervaringen

Echte leraren zijn overal ter wereld hetzelfde: geduldig!
Ik ben Angelika een van velen studenten die bij Herman Hage terecht zijn gekomen. We hebben samen 4 jaar gewerkt. Dankzij de lessen met Herman heb ik Nt2 programma 2 gehaald. Wat ik vooral bijzonder vind is het feit dat ik niet alleen het Nederlandse taal heb geleerd maar ook heleboel over Nederland. Herman Hage is fantastische leraar die motiveert en luistert naar zijn studenten.

Prawdziwi nauczyciele sa tacy sami na calym swiecie: cierpliwi!
Mam na imie Angelika i jestem jedna z wielu bylych uczniow Hermana Hage. 4 lata pracowalismy razem czego efektem bylo osiagniecie Nt2 programma 2. Poza jezykiem niderlandzkim zdobylam takze wiedze o kraju, w ktorym mieszkam.
Herman Hage to fantastyczny nauczyciel, ktory motywuje ale rowniez slucha.
Angelika

Ik heb Herman leren kennen toen ik mijn eerste inburgering moest doen om in Nederland te komen wonnen. Hij is een zeer ervaren docent, die de les met passie en op professionele manier geeft en daarnaast de Nederlandse cultuur toelicht. 

Hij zoekt altijd de manier waarop hij eenvoudig grammatica en met plezier weet uit te leggen. 

Herman heeft oog voor de individuele behoeften en wensen van de cursist en hij motiveert me om verder te leren. 

Hij helpt me nu om mijn uitspraak te corrigeren en ik merk dat mijn Nederlandse uitspraak beter wordt. Daarom ben ik er super blij mee.

Daarnaast is hij een vriendelijke persoonlijkheid. Ik raad Herman zeker aan.

Irieny Norbruis Endara

Inburgeringscursus Nederlands Niveau A1

NT2 Docent Herman Hage

Ik heb 30 jaar als directeur van een basisschool gewerkt en ben sinds 2010 met FPU en inmiddels volledig met pensioen. Sinds een aantal jaren heb ik een succesvol les-instituut NT2 (Nederlands als tweede taal). Ik geef Nederlandse taalles aan zowel buitenlanders als Nederlanders.

  • Wil jij de Nederlandse taal leren?
  • Wil jij flexibele lestijden?
  • Wil jij oefenen of examen doen?

Meld je dan NU aan voor de NT2 Cursus bij de De Taal Meester en al snel ben jij de Nederlandse taal 'meester'!